ΚΕΦίΜ: Ο Ελληνικός Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων

KEFIM 20012019

Στην πρώτη εκδήλωση του 2019 το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) συνέταξε και παρουσιάζει μια νέα μελέτη με τίτλο: “Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Forum Δήμοι και Επιχειρηματικότητα του Eurasian Money Show 2019.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 – 14:00 στο Divani Caravel Hotel, στην αίθουσα Μακεδονία Α.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

Κώστας Μπακογιάννης, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, τ. Δήμαρχος Καρπενησίου

Τάσος Αβραντίνης, δικηγόρος, αντιπρόεδρος της Δράσης και μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΦίΜ

Αθανάσιος Τσιούρας, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος και μέλος της εκτελεστικής ομάδας του ΚΕΦίΜ, υπεύθυνος εκπόνησης της μελέτης

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ζαμπούκας.

Τι είναι ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων;

Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων αξιολογεί τις δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες. Εντοπίζει τις βέλτιστες πρακτικές και αναδεικνύει τα θετικά παραδείγματα των δημοτικών αρχών που έχουν καταφέρει να αξιοποιούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους σε αυτές πόρους εν μέσω των έντονα γραφειοκρατικών περιορισμών του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου.

Σας περιμένουμε!

Κλείστε τη θέση σας για την εκδήλωση εδώ.

 

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Friedrich Naumann Foundation (FNF).

 

Χορηγός επικοινωνίας: