Ποιοι είμαστε

Κάτι νέο στον Πειραιά.

Ινστιτούτο Δημοσιονομικής Πολιτικής (ΙΝ.ΔΗ.ΜΕ.)

Τo Ινστιτούτο Δημοσιονομικής Πολιτικής (ΙΝ.ΔΗ.ΜΕ.), είναι ένα Ιδρυμα παραγωγής προτάσεων και δράσεων για εφαρμοσμένη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική.

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2018, στον Πειραιά (Κολοκοτρώνη 89, 2ος όροφος, Τ.Κ. 185 35, τηλ. 211 111 8461, www.indime.gr).

Εχει σκοπό νααναδείξει και να προωθήσει, την εν πολλοίς άγνωστη, αλλά τόσο σημαντική για την πορεία κάθε χώρας, δημοσιονομική πολιτική. Ο σπουδαίος Βρετανός πολιτικός Ουίλιαμ Γλάδστων (1809, 1898), 4 φορές πρωθυπουργός της Βρετανίας, όταν η χώρα του είχε εμπλακεί σε πόλεμο, έλεγε: 'Το πιο δυνατό όπλο μας είναι η οικονομία μας, όχι το ναυτικό μας'.

Το ΙΝ.ΔΗ.ΜΕ.με αρθρογραφία, εκδόσεις, προτάσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, σκοπεύει να προτείνει εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές λύσεις σε οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα, τόσο για τη χώρα όσο και για την περιoχή του Πειραιά και των νησιών του Αργoσαρωνικού.

Πρόεδρος του ΙΝ.ΔΗ.ΜΕ. είναι ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης.

Μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος, είναι, (αλφαβητικά):

Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής Δημόσιων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πρ. Επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής

Γιώργος Μπήτρος, Ομότιμος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Νίκος Μπούμπης, Οικονομολόγος, πρ. Πρόεδρος Εμπορικής Τράπεζας

Μιράντα Ξαφά, Οικονομολόγος,

Κατερίνα Σαββαϊδου, Οικονομολόγος, πρ. Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων

Κωνσταντίνος Χρηστίδης, Νομικός